0
Lucid Dreams Nedir?
İnsanlar günlük yaşamlarında yaşadıklarını gece uyuduklarında bilinç altları ortaya çıkarır. Uyurken rüya yada kabus görmenize sebep olan bu bilinç altı etkileşimini kontrol etmeyi hiç düşündünüz mü?
Rüyaları genelde bilinç altımız oluşturduğundan müdahale etmemiz mümkün değil gibi görünse de, Lucid rüya veya berrak rüya da, kişinin rüya gördüğü sırada, rüya gördüğünün farkında olması haline ve rüya gördüğünün bilincinde olduğu bir rüya türü vardır.
Gördüğü psikofizyolojik kaynaklı rüyayı yönlendirebilme imajinasyonu denetleme tekniklerini öğrenip uygulayan bir kişi, rüyasında vahşi bir hayvan tarafından kovalanmaktaysa, rüyasında bilinçli hale geçerek (Lucid rüya hali) ve imajinasyonunu denetlemesi sayesinde rüyanın kalan kısmında bu kez onu kovalayan o vahşi hayvanı kendisi kovalayabilmektedir.
Her insan 1 yılda ortalama 1460 kere rüya görmektedir, ben hayatımda hiç rüya görmedim diyen kişi de aslında bu ortalamaya yakın bir ortalamada rüya görmektedir.Peki rüyalarımızı seçebiliyor muyuz, yada beğendiğimiz rüyalarda kalmak istediğimizde kalabiliyor muyuz, yada tam tersi kötü rüyalarımızı hemen terk edebiliyor muyuz.? Aslında evet 2-3 yılda bir böyle rüyalar görebiliriz, rüya sanki uyanık olmakla uyumak arasında olmak gibidir öyle garip gelir ki kişi ne hissedileceğini bilemez işte bu rüyalara “Lucid Dream” denir.
“Lucid Dream“; rüya gördüğünüzün farkında olmanızdır, çok sık gerçekleşmez fakat bazı insanlar rüyalarını kontrol edebilme yöntemleriyle rüyalarını yönetmekte. Görünürde keyifli geliyorsa da, bu rüyaların yan etkileri korkutucu olabilmektedir. Profesyonel olarak eğitim almış kişiler “Lucid Rüya” görebiliyorlar birçok farklı yöntemle sizde kendinizi geliştirebilir ve açık rüyalar görebilirsiniz tabi bu durum her gün olmaya başlarsa yan etkilerde başlıyor ve sonuçları çok ağır olabiliyor.
Lucid Rüya’da kişi uykuya daldığında mekanı ve bulunmak istediği yeri seçebiliyor, bir bina yada kule yaratıyor, belki bir spor araba binanın önüne geliyor kişi binip inanılmaz hızlarda bir kaza yapıp burnu bile kanamadan arabadan çıkıyor, bu tür örnekler çok keyifli geliyorsa da, her gün göreceğiniz bu güzel ve en az gerçek hayat kadar gerçekçi rüyalar, uyanmak istemeyeceğiniz, gerçek hayattan uzak durmaya çalışacağınız bir dünya yaratıyor bu durumda beraberinde gerçek dünyada sıkıntılara sebep olacaktır.
Peki Nedir bu yan etkiler :
-Tüm fantezilerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
-İstediğiniz her şeyin sahibi olabilirsiniz.
-Kendi Dünyanızın tanrısı olabilirsiniz.
-Eğer Uzmanlaşırsanız rüyalarınız sizin kontrolünüzde birer dizi film gibi olur hergün bir önceki günün devamı olur ve artık iki kişi olabilirsiniz hayatta.
-İleri ki evresi Astral Seyahattir.Lucid rüya yoluyla astral seyahat yapabilirsiniz.


LUCID Rüya Nasıl görülebilir ?
Lucid Rüya görebilmek için bir kaç teknik vardır ve bu teknikler kişiye özgü geliştirilebilir. Lucid Rüya görmenize yardımcı olacak taktiği gün içerisinde bol bol uygulamalısınız.
Gün içerisinde 15 dakikada veya 1 saat ara ile kendimize şu anda rüyada mıyım diye sormalısınız, kendinize göre bir saat belirleyin ve gün içerisinde aksatmadan kendinize bu soruyu sorun. Örneğin 20 Dakikayı kendinize uygun gördünüz 20 şer dakika ara ile kendinize şu anda rüyada mıyım diye sormalısınız. Önemli olan kaç saat ara ile sorduğunuz değil, belirlediğiniz saati kaçırmamaktır kendinizi 20 dakikaya ayarladıysanız mutlaka 20 şer dakikada bir kendinize şu anda rüyada mıyım sorusunu sormalısınız. Saatleri şaşmamak için kullanabileceğiniz en iyi yöntem saat kurmaktır, saatinizi kurabilirsiniz saatiniz her çaldığında yapmanız gereken aklınıza gelecek ve bu sayede saatleri şaşmamış olacaksınız. Bu yöntem, düzgün kullanıldığında size %90 oranında başarı sağlayacaktır.
Bir diğer yöntem ise, hatırlama yöntemidir. Kendinize bir obje veya sık gördüğünüz birşey seçiyorsunuz (kırmızı renk, kağıt, kalem, makas vs) seçtiğiniz objeyi gün içerisinde gördüğünüz’de şu anda rüyadamıyım diye kendinize soruyorsunuz. Seçtiğiniz teknikleri aksatmadan düzenli olarak yaptığınızda başarıyı yakalamamanız için hiç bir neden kalmıyor.
Peki neden kendimize şu anda rüyada mıyım diye soruyoruz? Seçtiğimiz objeyi gördüğümüzde kendimize soruyoruz şu anda rüyada mıyım diye ve sürekli tekrarlandığında bu olay alışkanlık haline geliyor yani beyine kayıt oluyor. Böylece rüya görürken seçtiğiniz objeyi gördüğünüzde kendinize “şu anda rüyadamıyım?” diye soruyorsunuz. Ve kritik karar tarafınızca veriliyor, evet şu anda rüyadayım !


Yorum Gönder

 
Top