0

İlk Yılları

Gacy 1942 yılınca Chicago'da işçi sınıfına ait bir ailede dünyaya geldi. Ailenin ortanca çocuğu olup, kendisinden biri 2 yaş büyük, biri 2 yaş ufak olmak suretiyle iki kız kardeşi vardı. Terry Sullivan ve Peter Maiken'in kitabı “Katil Palyaço” ya göre; Gacy babasıyla yaşadığı çalkantılı ilişki dışında normal bir çocukluk gecirmişti. Yazarlar babayı tatsız, çocuğunu fiziksel ve sözlü olarak taciz eden ve aşırı derecede alkole eğimli olarak tarif ediyorlar. Yazarlar Gacy'i babasını çok seven ve ümitsizce onun onayını ve ilgisini isteyen yalnız bunu başarmayan biri olarak tanımlıyorlar. Clifford L. Lindecker'in kitabı "Erkek Çocukları Öldüren Adam"a göre ise Gacy 11 yaşında oyun bahçesindeyken kafasına salıncak çarpmış 16 yaşına kadar hekim beyninde bir kan pıhtısı teşhisi koyana ve durumu ilaçla tedavi edene kadar kısa süren şuur kayıpları yaşamıştır. Gacy lisedeki son senesinde 4 okul değiştirdi ve mezun olamadı. Gacy okuldan atıldı ve Chicago'yu Las Vegas için terk etti. Oradayken Palm morgunda odacı olarak yarım günlük bir işte çalıştı. Vegas'da mutsuzdu ve birkaç ay sonra Chicago'ya geri döndü.


fb.com/enesbilici46 or failimechuller.blogspot.com.tr/


Evlilik ve İş

1960'ların başında Gacy, Ticaret Üniversitesi'ne kaydoldu ve satıcılık üzerine yeteneğini geliştirdi. Doğuştan yetenekli bir satıcı olarak her durumda konuşmayı yönlendirebiliyordu. Mezuniyetinden sonra, Chicago'da Nunn Bush Shoe Ltd.'de yönetim kurulunda stajyer olarak işe başladı. İşinde tırmandı ve haftalar içinde Springfield'a firmanın erkek giyim mağazasını yönetmek için aktarım edildi ve burada 1 seneye yakın çalıştı.

1964 yılında, işçisi Marilyn Myer'le evlendi. Düğünden kısa bir müddet sonra, kadının doğum yeri olan Waterloo, Iowa’ya yerleştiler. Bu yerleşmenin nedeni ise Marilyn'in babasının Gacy'ye ailenin sahibi olduğu tavuk restoranında bir mevki önermesiydi. Bir yıl sonra, Gacy'nin babası Chicago'da öldü. 1966'da, kayınpederinin talebiyle Gacy ailenin tavuk restoranının yönetimini eline aldı. Gacy toplumca tanınmış ve sevilen bir üye durumuna geldi ancak Gacy için hiçbir şey yolunda gitmiyordu. Geleceğin seri katili 1968 yılında ilk defa yakalanacaktı. Suçlanma sebebi “bir erkek çalışanı homoseksuel ilişkiye zorlama girişimi”. Bu suç, herkes tarafından sevilen ve örnek birisi olarak gösterilen, iki çocuk sahibi Gacy’i tanıyan 4 yıllık karısı başta gelmek üzere çoğu kişiyi şok etti. Gacy anal yoldan cinsel ilişki suçundan suçlu bulundu ve Anamosa'daki Iowa eyaleti erkek ıslahevinde 10 yıla mahkum oldu. Karısı kararın sonrasında boşanma davası açtı. Kızgın bir biçimde, Gacy karısına bundan sonra iki çocuğunu da görmek istemediğini ve bundan böyle karısı ve iki çocuğunu kendisi için ölmüş kabul ettiğini ifade etti.

18 ay yattıktan sonra, Gacy 18 Ekim 1971'de şartlı tahliye edildi ve Chicago'ya döndü. Gacy şubatın 12'sinde (Hapisten çıkışından 8 ay sonra) tecavüz girişiminde bulunma ve diğerlarının huzurunu kaçıran davranışları yüzünden Chicago polisi tarafından tutuklandı.Gay bir genç Gacy'nin kendisini Chicago'daki Greyhound İstasyonu'ndan aldığını ve Gacy'nin evine gittiklerini ve onu cinsel ilişkiye zorladığını şikayet etti. Ancak, suçlamalar çocuğun dinlenmesi için mahkemeye gelmemesi sebebiyle düştü.

Chicago'ya yeniden döndükten kısa bir müddet sonra, inşaat mukavelesi yapan kişi olarak çalıştı. 3 yıl sonra, 1975'de kendi inşaat firması olan PDM Şirketi'ni açtı. O temmuz ortak arkadaş çevresi vasıtası ile tanıştığı, yeni boşanmış bir kadınla yeniden evlendi ve annesinin finansal sayesinde, Des Plaines'de orta sınıfı Chicago varoşunda bir eve taşındı. Gacy'nin ticaret yeteneği vardı. Des Plaines gazetesine göre, O mahalli tüccarlar arasında zeki bir iş adamı olarak biliniyordu. Gacy genelde ticari rakiplerinin tavsiye ettiği fiyattan daha düşük fiyat vererek anlaşmalar elde etti. Birçok genç çocuk kiralayarak masrafları kesebiliyordu. (Daha sonra bu çocuklardan en az 5'i onun kurbanı oldu.) İşi gittikçe büyümeye başladı.

Gacy boş zamanının bir kısmını arkadaşları ve komşuları için keyifli sokak partilerine ev sahipliği yaparak geçirirdi. Bu partilerde çoğu zaman palyaço kostümü giyer ve bu kostümle mahalli hastanelerdeki çocukları eğlendirirdi. Ayrıca mahalli Demokrat Parti organizasyonlarına katıldı. Hatta bir keresinde Demokratik Parti bölge sorumlusu olarak First Lady Rosalyn Carter'la fotoğraf bile çektirdi.

Mart 1976'da Gacy'nin ikinci eşi ondan boşandı. Harlan Mendenhall 'ın kitabı, "Gacy'nin Evinin Yıkılışı"na göre karısı kocasının tahmin edilemeyen dengesiz halleri, tavırları ve homoseksüel magazinlere olan takıntısı sebebiyle bu evlilikle başa çıkamayacağını hissetti. Neyse ki çiftin çocukları yoktu.
fb.com/enesbilici46 or failimechuller.blogspot.com.tr/


Cinayetler

12 Aralık 1978'de polis yeniden dikkatini John Wayne Gacy üzerine yoğunlaştırdı. Des Plaines'de bulunan Nisson Eczanesi'nde çalışan genç Robert Piest kaybolmuştu. Kaybolduğundan önce gençle görülen son kişi Gacy idi. Dedektifler Gacy'nin geçmişini araştırdıklarında, diğer bir gence anal yoldan cinsel ilişki suçundan hapiste yattığını öğrenmeleri süpriz oldu. Bu suçlayıcı bilgiyle beraber, dedektifler Gacy'nin evini araştırma yetkisini elde ettiler.

Ev araştırılırken, dedektifler evin altında sürünülerek girilebilen bir yer buldular. Eskimiş, küflü bir koku hemen farkedildi. Kokunun sebebinin çürük lağım boruları olduğu düşünüldüğü için koku göz ardı edildi. Dikkate değer herhangi bir suçlayıcı delil bulamadan dedektifler merkeze dönüp bulabildikleri delilleri incelemeye karar verdiler. Gacy`nin evinden toplanmış parçaların yeniden gözden geçirilmesi sırasında, dedektifler bilmeden birkaç kritik delil topladıklarını fark ettiler. Gacy'nin evinde bulunan yüzüklerden birinin 1 sene önce kaybedilen bir gence ait olduğu öğrenildi. Ayrıca eczanede çalışan Robert Piest'in kaybolduğu gün, Gacy'e kendisine ait olan bir film tab fişini verdiği ve bu fişin Gacy'nin evinde bulunduğu görüldü. Bu yeni bilgilerle dedektifler bu davanın büyüklüğünü anladılar. Yeni bilgilerin keşfinden sonra, dedektiflerin yeni bir arama izni çıkarmaları çok uzun sürmedi.

22 Aralık 1978'de Gacy karanlık sırlarının aydınlanacağını fark ettiği zaman, polise gitti ve itirafta bulundu. Gacy dedektiflere: "Dört John var." dedi. Bu dört farklı kişi Gacy'nin kendi kafasında yarattığı Müteahhit John, Palyaço John ve Politikacı John'du. Dördüncü kişi ise Jack Hanley'di. Katil olan Jack'ti ve tüm kötü şeyleri o yapmıştı.
fb.com/enesbilici46 or failimechuller.blogspot.com.tr/


İtiraf


"Katil Palyaço" da anlatıldığına göre, Gacy dedektiflere ilk cinayetini Ocak 1972'de gerçekleştirdiği bilgisini verdi ve ikincisi 2 yıl sonra Ocak 1974'deydi. Daha sonra anlattıklarına göre kurbanlarını kelepçelenmeleri konusu ile ilgili ayartıyordu. Gacy ilk önce kurbanına birkaç numara göstermek istediğini söylüyor ve kurbanlarına palyaçoluk yaparken kullandığı hileli kelepçeler olduğunu ifade ettiği gerçek kelepçeler takıyor ve bundan kurtulmanın özel bir yolu olduğunu söylüyor ve gençlerin kelepçeden kendilerini kurtarmalarını istiyordu. Gençler güvenilir bir biçimde kelepçelendikten sonra boğazlarına ip geçirerek ya da tahta parçasını gırtlaklarına bastırarak tecavüz ediyor ve öldürüyordu. Gacy zaman zaman cesetleri evin altına gömmeden önce ölü bedenleri yatağının altında veya tavan arasında birkaç saat tuttuğunu da itiraf etmişti.

Gacy iki düzineden çok insan öldürdüğünü kabul etmişti, polis tarafından yöneltilen bütün soruları yanıtlayamamasına rağmen, genel olarak şu şekilde demişti. "Bunu Jack'e sormanız gerek." Ayrıca polise evinin altındaki ve garajındaki 28 mezarın ayrıntılı bir haritasını çizmişti. İlerleyen süreçte diğer 5 kurbanını da Des Plaines nehrine attığını itiraf etmişti.1 saatten kısa bir sürede evin altındaki ilk ceset bulunmuştu. Günler ve haftalar geçtikce ceset miktarı artmıştı. Des Plaines`de bulunan Gacy`nin mütevazı evindeki korkunç kazı yerleri ulusal haberlerde geceden geceye yerini aldı. Öyle ki evin kendisi hem Amerikalı hemde yurt dışındaki izleyicilere Beyaz Saray kadar tanıdık gelir oldu. Kazının ayrıntıları büyüleyiciydi. Bazı kurbanlar birbirlerine o kadar yakın gömülmüşlerdi ki polis onların büyük ihtimalle bunun yanı sıra öldürüldüğüne ya da gömüldüğüne inandı. Ocağın sonuna kadar 27 ceset çıkarıldı. Araştırma kış soğuğu ve donmuş yer yüzünden umulandan uzun sürdü. Bu zaman içerisinde Des Plaines nehrinde bulunan 4 ceset de Gacy'nin evinde bulunan sürücü belgeleri ve diğer şahsi eşyaları sebebiyle Gacy'ye bağlandı.

32 kurbanın kimlikleri su yüzüne çıkarken, dedektifler tüm kurbanların genç erkekler olduğunu keşfetti. Çoğunluk Chicago sokaklarında müşteri arayan erkek fahişelerdi, bazıları belirgin hiçbir neden olmadan yok olan gençlerdi ve en az 5 tanesi PDM Müteahhitlik'te belli sürelerde çalışan işçilerdi. Şaşırtıcı biçimde, kazılarda ve nehirde Robert Piest'in cesedine rastlanamadı. Ceset arama prosedürünün sonuna gelindiğinde, kurtulan Robert Donnelly ve Jeff Rignall dedektiflere açıklamada bulundular. İki genç de yaşadıkları için kendilerini çok şanslı hissediyorlardı. Hikayelerinin ayrıntıları aynıydı yalnız Gacy'le karşılaşmaları farklı günlere denk geliyordu. İkisi de 1977 Aralık ayında silah zoruyla kaçırıldıklarını, kloroformla uyutulduklarını, işkence gördüklerini ve tecavüze uğradıklarını anlattılar. Sadece Gacy tarafından bilinen unsurlardan kaynaklı, iki gencin de hayatı bağışlandı. Korku mu, utanç mı bilinmez ancak herhangi bir genç olay olduktan sonra resmi makamlara bir başvuruta bulunmamıştı.

Sonuncu olarak Nisan 1979'da, Robert Piest'in cesedi Illinois Nehri'nde bulundu. Otopside boğulma sonucu olduğu belirlendi. Gacy bu ölümden de sorumlu tutuldu.
fb.com/enesbilici46 or failimechuller.blogspot.com.tr/


Yargılanma

Gacy'nin cinayet yargılaması 6 Şubat 1980'de başladı. 5 haftalık yargılama sonucunda savunma ve iddia makamı 100'den çok kişiyi tanıklık etmeleri için çağırdı. Savunmanın stratejisi Gacy'nin cinayetleri işlerken akıl hastası ve kontrol dışı kişilik olduğunu kanıtlamaktı. Bu iddiayı güçlendirmek için savunma makamı davadan önce Gacy ile görüşme yapan psikiyatrları sahneye koydu. Diğer tarafta, iddia makamı Gacy'nin akıl hastası olduğuna karşı çıktı, Gacy’nin çok kişilikli olduğunu iddia etmesinin tek nedeninin ölüm cezasından kaçmak olduğunu ileri sürdü.
Jüri açıkça iddia makamının yanısıra yer aldı. 33 kişiyi öldürme suçundan Gacy'i suçlu bulmaları yalnızca 2 saat sürdü.

13 Mart 1980`de Gacy ölüme mahkum edildi. Illinois`deki Menard Islah Merkezine yollandı. Statesville deki hapishaneye idam için yollanana kadar 14 sene bu merkezde kalacaktı.


Ölüm

9 Mayıs 1994`de Gacy son yemeğine oturdu: kızarmış tavuk, kızarmış patates, cola ve çilekli kek. Hapishane yetkilileri davranışlarını "konuşkan ve öfkeli" olarak belirttilar. İdamından önceki kısa telefon röportajında,
 Knight-Tribune muhabirine "Benim üzerime 11 ciltli, 31 ciltsiz kitap, 2 senaryo, 1 film, 1 muhtemel Broadway oyunu, 5 şarkı ve 5000'den çok makale var. Bunun ile ilgili ne diye bilirim?" ancak tabi ki hemen protesto etti "Bu çöplüklerin hiçbirine karşı sempatim yok."

10 Mayıs 1994"de gece yarısından hemen sonra Gacy öldürücü iğne ile infaz edildi. 
Son sözleri ise "Kıçımı Öpün!" oldu.




Yorum Gönder

 
Top