0




Astral seyahat son zamanlarda gündem olan ve gerçekliği henüz belirleme edilmemiş bir konudur. Genel bir tabirle, astral seyahat ruhun bedeni terk ederek farklı bir boyuta geçmesidir yani beşinci boyut. Bu geçiş sırasında bilinç açıktır ve ayrılan ruh bilinçte izlerini taşır. Bu hususta çeşitli araştırmalar yapılmakla birlikte birçok örneklede karşılaşılmıştır. Bu durum uyku sırasında, beş dakika ya da iki saat arasında olmaktadır.

Bu konu ile ilgili en fazla araştırmayı Robert Monroe isimli bir yazar yapmıştır. Halen devam eden bu araştırma Amerika Birleşik Devletleri’nde Monroe Enstitüsü adıyla bilinen bir kurumda devam etmektedir. Uyku sırasında olan bu durum ya aşırı gerilim dolu bir günün uykusunda veya çok gevşek olunan uyku sırasında olmaktadır. İddalara göre ruh tam uykuya dalma esnasında bedenin göbek kısmından ayrılmaya başlar. Bu esnada kalp atışları yükselir, ruh geride kalan vücuduni gördüğü zaman heycanlanır ve astral seyahat tam gerçekleşmeden geri uyanılır. Bazı durumlarda da ruhun ayrıldığı hissedilemez ve rüya biçiminde düşme yada uçma gibi fiziksel eylemlerle geri uyanılır. Yani astral seyahat, ya gerçek boyutta veya rüya boyutunda gerçekleşebilir. Her insanda olmayan bu durumun birçok örnekleri vardır. Bu örneklerin birine bakacak olursak;

- New York da yaşayan A.S. gireceği sınavdan bir gün önce uykusunda sınav sorularının bulunduğu odaya girdiğini iddaa etmiş, hatta soruları söylemiş kimse inanmamış. Sınav sonrası çıkan sorular görülünce bu durum çok dikkat çekmiş.

Astral seyahat konusu ile ilgili savaş yöntemleri geliştirdiği öne sürülen Amerika Birleşik Devletleri astral seyehat yapma konusu ile ilgili yöntemler geliştirmiştir. Astarl seyehat yapma yöntemlerinden bir kaç tanesi;



1-) Gevşeme: Rahat bir yatak ve sessiz bir ortam seçimi yapılmalıdır. Yatağımızın karşında varsa bir tabloya yoksa rastgele sade bir yere yoğunlaşmak gerekir. Bu tablo yada herhangi bir yere yalnızca bakmak için değil yoğunlaşmak için bakılmalıdır. Daha sonra telkin edici “Göğsümden yukarıyadaki bölüm ağırlaşıyor. Gözkapaklarım ağırlaşıyor. Gittikçe tüm bedenimin ağırlaştığını hissediyorum.” gibi cümleleride 4-5- kez yenidenladıktan sonra gözlerinizi açın. Fakat durumunuzu netlikle bozmayın ve yerinizden kıpırdamayın. Artık astral seyahate hazırsınız.

2-) Uygulama: Uygulama için sessiz ve rahat bir ortam şarttır. İlk başta ruhun seyehat edeceği yer belirlenmelidir. Bu yer bedenimizden 2 metre uzaklıkta belirgin bir yer olması gereklidir. Gözlerimizi kapattığımız andaki karşımıza çıkan siyahlığa konsantre olmalıyız. Daha sonra bir gücün sizi yukarı çekmek istediğini düşünün ve bunu gerçekten istiyerek yapın. Vücudunuzdan çıtırdamalar ve kulaklarınızdan çınlama sesleri ve kalp atışlarında hızlanma meydana gelecektir. Bundan sakın korkmayın. Bu çok doğaldır. Eğer korkunuzu yenemezseniz astral seyahati katiyen gerçekleştiremezsiniz.

Gelelim bu yolla yapılan yada istem dışı olan astral seyahat tehlikeli midir? sorusunun yanıtına;
Şimdiye kadar yapılan yada yapılmış olan denemelerde hiç tehlikeli duruma rastlanılmamıştır. Bazıları tarafından ölümle sonuçlanabileceği söylensede tam aksine hiç olmadığı kadar güven taşıyan bir durumdur. Çünkü ölüm anı gümüş kordonu denen bağın kopması ile gerçekleşir. Buda anca trafik kazalarında, düşmelerde özetle ölümsel tehlikesi olan fiziksel eylemlede olur. Astral seyahette gümüş bağı yatağımıza bağlıdır ve ölüm gibi tehlikesi yoktur. Sadece ani atan kalp, yükselen kan basıncı sebebiyle hipertansiyon hastalarında yan etki yapabilir. Aynı zamanda psikolojik rahatsızlık da yapabilir.

Yorum Gönder

 
Top