0




1) Lucid Rüya Nedir?
Lucid rüya, rüyada olduğunu fark etme durumudur. Rüya gördüğünüz sırada rüyada olduğunuzu anlarsınız ve rüyanızı istediğiniz şekilde kontrol etmeye başlarsınız.Aslında şimdiye kadar herkeste en az bir defa da olsa lucid rüya görme olayı olmuştur ama bunu bilinçsizce yapmıştır. Bilinçli bir şekilde lucid rüya görmek zordur. 

2) Lucid Rüya Nasıl Olur?
Lucid rüyayı bilinçli olarak gerçekleştirmenin başlıca 3 şekli vardır. Ancak her şeyden önce lucid rüyayı bilinçli olarak yapabileceğinize inanmanız gerekir.
• Nesne tekniği: Öncelikle sürekli yanınızda taşıdığınız veya taşıyabileceğiniz elinizin altında olacak ve sürekli görebileceğiniz bir nesne belirleyin, bu bir saat olabilir, bir kalem veya silgi olabilir. Fakat bu cismi kendinize özel olmasına dikkat edin, yani bir silgi yerine sadece sizde olan veya az insanın sahip olduğu bir nesne seçmeye dikkat edin, bu sizi başarıya daha kısa ve daha kolay götürecektir. Bunun için kendinize özel bir şeyler hazırlayabilirsiniz. Sürekli elinizin altında olan bu nesneyi gün içinde her gördüğünüzde ” şu anda rüyada mıyım? ” sorusunu kendinize sorun, sıkılmadan her gördüğünüzde bu soruyu kendinize sormaya deva edin bir süre sonra beyin bunu ezberleyecek ve rüyanızda bu cismi gördüğünüzde otomatik olarak kendinize ” şu anda rüyada mıyım? ” sorusunu soracaktır ve sizden gelecek ” evet ” cevabı ile başarılı deneyiminiz başlayacak.
• Sound ( ses ) tekniği: Bir cep telefonu yardımı ile ses kaydı yapın, ses kaydına ise şu sihirli sözcükleri fısıldayın ” şu anda rüyada mıyım? ” daha sonra telefon ayarlarınızdan bu ses kaydının zamanlamasını 5 dakikada bir çalacak şekilde ayarlayın ve bir kulaklık vasıtası ile bu kaydı dinleyerek uyuyun. Siz uykudayken 5 dakikada bir kulaklıktan ” şu anda rüyada mıyım? ” sorusu gelecek ve sizin rüyada olduğunuzun farkına varmanızı sağlayacaktır.
• El tekniği: Bir nevi nesne tekniğine benzemektedir. Her yarım saatte bir sağ elinizin işaret parmağını sol elinizin avcuna bastırarak kendinize "şu anda rüyada mıyım?" diye sorun, rüyadayken parmağınız elinizin içinden geçer veya parmağınızı bastırmanıza rağmen gerçek olmadığını fark edersiniz, beyniniz rüyada olduğunuzu anlar ve devreye siz girersiniz.
• Ayrıca bunları yaparken uyuduğunuz odanın;
- Sıcaklığının çok düşük yada çok yüksek olmamasına,
- Odanızın havalandırılmış olmasına (havası temiz olmalı)
ve yatağınızın rahat olduğuna dikkat etmelisiniz.

3) Lucid Rüyayı Kolaylaştıracak Şeyler Nelerdir?
Rüya günlüğü tutmak. Evet, rüya günlüğü kulağa tuhaf gelebilir ama lucid rüya görmeyi kesinlikle kolaylaştırır. Kendinize bir defter ayarlayın ve uyandığınızda hatırlayabildiğiniz kadar rüyalarınızı bu deftere yazın. Bu şekilde beyniniz rüyalara daha fazla odaklanır ve rüya görürken ki sınırlarınız genişler.
4) Lucid Rüyanın Yararları Nedir?
• Rüyayı kontrol ediyor olmanızın etkisiyle, kendinizi rüyanızda yenilmez olarak hissedersiniz, öz güveniniz gelişir.
• Rüyanızda bir nevi kendi dünyanızı kurarsınız, bilinçli rüya görme sırasında istediğiniz her şeyi yaratabilirsiniz, kendinize düşmanlar yaratıp onlarla savaşabilirsiniz, yüzlerce katı olan bir gökdelene çıkıp onun heyecanını yaşayabilirsiniz, dostlar yaratıp eğlenebilirsiniz, pamuk şeker tarlaları yapabilir, sevmediğiniz insanları rüyanıza sokarak işkence çektirebilirsiniz Rüyanıza sınırlama olmaz, rüyanızda yaptığınız şeylerin heyecanını hissedersiniz, bunun tek kötü yanı uyandığınızda o hislerin çoğunu hatırlamazsınız fakat rüyanızda zevkin doruklarına çıkabilirsiniz.

5) Lucid Rüyanın Zararları Nedir?
• Uyku düzeniniz bozulabilir.
• Beyninizi çok fazla yorabilirsiniz,sizin için pek iyi olmaz. Haliyle dersleri boşlarsınız, hemde fazlasıyla.
• Rüyanızdaki dünyanızı gerçek dünyadan daha çok sevip,bağımlısı olabilirsiniz.
• Rüyanızda ani olaylara fazla yer verirseniz, kalp krizinden dolayı ölebilirsiniz, Lucid rüyadan dolayı ölen kişi sayısı yaklaşık olarak 600.

6) Lucid Rüyanın Süresi Ne Kadardır?
• Genelde lucid rüyalar, normal rüyanız ile aynı uzunluktadır, çünkü mantıken lucid rüya, normal rüyanızı kontrol etmenizden dolayı oluşan bir şeydir. Fakat iyi konsantre olursanız rüyanın süresi uzayabilir.
• Rüyanızda çok korktuğunuzda yada rüyada olduğunuzu beyninize fazla fark ettirirseniz, uyanırsınız ve buda rüya süresini kısaltır.
Ayrıca unutmayın ki; bu bir astral seyahat olmadığından dolayı rüyanız sırasında istemediğiniz olaylar kendiliğinden gerçekleşebilir, korkmamalısınız

Yorum Gönder

 
Top