0


-1962'de Marine 1 adli füze, rotayi belirleyen bilgisayar uygulamainda bir 

- isaretinin yanlis yere konulmasi yüzünden rotasindan çikinca dünyaya çarpmamasi için havaya uçuruldu. Bu operasyon 18,5 milyon dolara mal oldu. 

-1971'de toprak kaymalarini incelemek isteyen Japon bilim adamlari, büyük bir yagmur firtinasi efekti yaratmak için bir toldukçai yangin hortumlariyla adam akilli suladilar. Bu yüzden tepenin çökmesi sonucu meydana gelen heyelanda, dört bilim adamiyla 11 izleyici hayatini kaybetti. 

-Fransiz ordusu, askerlerin mayin tarlalarinda yürüyebilmelerini saglayan patlamaya dayanikli botlar icat etti. Fakat botlar o kadar agir ve içinde yürünmesi o kadar zordu ki, askerler mayinlarla havaya uçmadan önce pusuya yatan düsman askerleri tarafindan vuruluyorlardi.

 -16. yüzyilda bir müzisyen kedi orgunu icat etti. Kediler rezonansli bir kutuya konuyor, kuyruklari ise kutunun altindaki deliklerden disariya çikariliyordu. Sonra müzisyen kuyruklari çekerek orgu çaliyordu.

 -Alman besteci Richard Wagner ne zaman Felix Mendelssohn'un bir eserini yönetse eldiven giyerdi. Müzik bittiginde de eldivenleri atardi. Çünkü Mendelssohn yahudiydi. 

Yorum Gönder

 
Top